Het verhaal klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar volgens Rieks Smook, algemeen directeur van Grassa, biedt de productie van graseiwit veel kansen voor melkveehouders. Foto's: Grassa
Gras is het grootste eiwitgewas van Nederland, aldus Rieks Smook, algemeen directeur van Grassa. Door een extra verwerkingsstap te laten ondergaan, kan overtollig eiwit uit gras worden gewonnen. De extra verwaarding zorgt voor een nieuw verdienmodel voor boeren. Bovendien gaat hierdoor de stikstofuitstoot omlaag.
âEr is ontzettend veel gaande in de agrarische sector. Boeren moeten duurzamer gaan produceren. Daar moet echter een goed verdienmodel tegenover staan. Met grasraffinage ontsluit je een eiwitbron die overal geproduceerd kan wordenâ, legt algemeen Rieks Smook, directeur van Grassa, uit. Bovendien is gras ook nog eens een zeer geschikte eiwitbron. âHet graseiwit heeft een hogere nutritionele waarde dan soja. Bovendien is gras lokaal beschikbaar. Het verhaal klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Maar we hebben het aan alle kanten bekeken en gevalideerd.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij