Skip to content

Hoe plantaardige kaas van Aviko Rixona CO2-uitstoot verlaagt

"Het mooie is dat we voor de productie van Potato Cheezz de hele aardappel gebruiken. Dat maakt de productie duurzamer."

Afbeelding premium

Carl Wessel, business development manager bij Aviko Rixona, vertelt over de kaasvervanger Potato Cheezz. Foto's: Aviko Rixona

Aviko Rixona zet aardappel in als ingrediënt met Potato Cheezz. Naast fungeren als kaasvervanger met verschillende smaken, kan het aardappelproduct ook vlees(vervangers) optimaliseren.

Aardappelverwerker Aviko Rixona is onderdeel van agrarische coöperatie Cosun, bekend van de suikerverwerking. Bij Aviko Rixona wordt de Hollandse pieper verwerkt tot granulaat en vlokken. Potato Cheezz is hun nieuwste product. Lucas Metsaars werkt samen met Carl Wessel bij Aviko Rixona aan de ontwikkeling en verkoop van Potato Cheezz.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen