Redefine Meat werkt continu aan de verbetering van zijn ingrediënten, en ook de technologie blijft in ontwikkeling. Foto: Redefine Meat
Redefine Meat breidt eind dit jaar uit met een compleet nieuwe lijn voor additive manufacturing. âOnze verwachting is dat het whole-cut-segment heel groot wordt; misschien wel 30 tot 40% van onze totale capaciteitâ, zegt Redefine Meat-topman Edwin Bark. âIk ben ervan overtuigd dat we uiteindelijk van de koe winnen. Deze innoveert niet meer, terwijl wij onze producten steeds verder verbeteren.â
Het creëren van een wereld waarin iedereen kan genieten van vlees zonder concessies. Dat is de missie van Redefine Meat. âDe oprichters van ons bedrijf komen uit de tech-industrie, met veel ervaring in additive manufacturingâ, legt Edwin Bark, Senior Vice President bij Redefine Meat uit. âZe zagen dat het voedselsysteem onhoudbaar is als we straks 10 miljard inwoners hebben. Maar je kunt niet de complete wereldbevolking overtuigen om geen vlees meer te eten. Additive manufacturing biedt de mogelijkheid om de complexe structuur van vlees, in combinatie met natuurlijke, plantaardige ingrediënten, na te maken. Samen met een Michelin-chef, een vleesexpert, een voedingsmiddelentechnoloog, en hardware- en software-engineers zijn we in 2017 aan de slag gegaan om de complexe en vezelige structuur van dierlijk vlees na te maken. Een jaar later hebben we Redefine Meat opgericht.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp