Skip to content

Kennismatrix moet productontwikkeling vleesvervangers efficiënter maken

Textuur en smaak van vleesvervangers vormen vaak een uitdaging en het productieproces kan efficiënter. Project VegAnalog moet dit met een kennismatrix verbeteren.

Updated on:
Interview
Innovatie
Afbeelding premium

Foto: Cor Salverius

Een kennismatrix waarmee je precies kunt zien welke invloed een bepaald ingrediënt of verwerkingsstap heeft op de smaak of textuur van een vleesvervanger. Dat is het doel van het project VegAnalog van Flanders’ FOOD. Met de kennismatrix willen de onderzoekers het succes van vleesvervangers verder vergroten.

De markt voor vleesvervangers groeit. Dat biedt veel kansen voor de Vlaamse voedingsindustrie, vertelt Margaux Leemans, Knowhow & Inspiration Manager bij Flanders’ FOOD, over de aanleiding van het drie jaar durende project VegAnalog. “Veel bedrijven die vleesvervangers produceren, werken vaak op basis van trial-and-error. Het ontwikkelingsproces kan veel efficiënter verlopen. Ook in de productontwikkeling zijn er op technologisch vlak, specifiek voor textuur en smaak, nog diverse uitdagingen.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur