Inmiddels heeft La Vie Foods zijn producten beschikbaar gemaakt in diverse Europese landen. Foto's: La Vie Foods
La Vie Foods ontwikkelt een plantaardig spekalternatief dat qua smaak en textuur niet onderdoet voor de traditionele versie. Het Franse bedrijf breidt zijn productaanbod uit en zet zijn groei voort op de Europese markt. Daarbij wordt ingespeeld op de specifieke voorkeuren van de verschillende landen.
Spek is al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in talloze keukens. De milieu-impact van de traditionele spekproductie is echter aanzienlijk. La Vie Foods zag hierin een kans: een plantaardig spekalternatief ontwikkelen dat qua smaak, textuur en beleving niet onderdoet voor het origineel. Het Franse bedrijf, opgericht in 2021, heeft sindsdien grote stappen gezet en verovert inmiddels markten in heel Europa.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij