Skip to content

Like-A-Pro wil duurzame alternatieve eiwitten mainstream maken

Het Europese Like-A-Pro-project werkt aan opschaling en acceptatie van alternatieve eiwitten door middel van innovatie, productontwikkeling en consumentgerichte oplossingen.

like a pro alternatieve eiwitten premium

Like-a-Pro richt zich op zeven alternatieve eiwitbronnen: koolzaad, krill, meelwormen, microbieel eiwit, gekweekte paddenstoelen, gefermenteerd schimmeleiwit en erwteneiwit. Daarvan worden bijvoorbeeld hamburgers gemaakt. Foto: CNTA

Alternatieve eiwitten zijn essentieel voor een duurzamer voedselsysteem, maar mensen consumeren ze nog te weinig. Het Europese Like-A-Pro-project werkt aan opschaling en acceptatie door middel van innovatie, productontwikkeling en consumentgerichte oplossingen.

Like-A-Pro startte in 2022. In dit project werken 41 deelpartijen uit verschillende disciplines in zeventien verschillende Europese landen samen om de transitie naar alternatieve eiwitten te versnellen. Het project heeft als doel om duurzame en gezonde diëten te faciliteren door alternatieve eiwitten en producten van niche naar mainstream te verplaatsen. Dat maakt ze beter beschikbaar, toegankelijk en acceptabeler voor alle bevolkingsgroepen.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur