Like-a-Pro richt zich op zeven alternatieve eiwitbronnen: koolzaad, krill, meelwormen, microbieel eiwit, gekweekte paddenstoelen, gefermenteerd schimmeleiwit en erwteneiwit. Daarvan worden bijvoorbeeld hamburgers gemaakt. Foto: CNTA
Alternatieve eiwitten zijn essentieel voor een duurzamer voedselsysteem, maar mensen consumeren ze nog te weinig. Het Europese Like-A-Pro-project werkt aan opschaling en acceptatie door middel van innovatie, productontwikkeling en consumentgerichte oplossingen.
Like-A-Pro startte in 2022. In dit project werken 41 deelpartijen uit verschillende disciplines in zeventien verschillende Europese landen samen om de transitie naar alternatieve eiwitten te versnellen. Het project heeft als doel om duurzame en gezonde diëten te faciliteren door alternatieve eiwitten en producten van niche naar mainstream te verplaatsen. Dat maakt ze beter beschikbaar, toegankelijk en acceptabeler voor alle bevolkingsgroepen.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp