Skip to content

Minimaal bewerkte eiwitten: kansen voor gezondheid

Ondernemer Geert Lindenhols ziet een toenemende vraag naar minimaal bewerkte ingrediënten.

Minder bewerkte eiwitten premium

Geert Lindenhols is een innovatieve ondernemer uit het Drentse Zuidwolde. Hij timmert aan de weg met de teelt en verwerking van koolzaad en veldbonen, die hij onder de merknaam Geerts Best op de markt brengt. Foto: Geert Lindenhols

Teler Geert Lindenhols uit Zuidwolde gelooft in de kracht van minimaal bewerkte, regeneratief geteelde gewassen, zoals veldbonen. Door de volledige glutenvrije keten in eigen hand te houden, behoudt hij de voedingswaarde en zuiverheid van zijn producten. Dit biedt kansen voor smakelijke plantaardige burgers zonder sterk bewerkte hulpstoffen. 

Nederlandse gewassen, zoals veldbonen en andere droog te oogsten peulvruchten, verdienen volgens teler Geert Lindenhols meer waardering. "Samen met de producentenorganisatie Eiwitboeren van Nederland proberen we hier verandering in te brengen." Consumenten herkennen lokale producten beter en hechten waarde aan herkomst. "Met het Eiwitboeren-logo benadrukken we dat onze producten in Nederland zijn geteeld."

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur