"Naar aanleiding van vragen uit de markt zijn we ons ook op de samenstelling van plantaardige vlees-, vis- en kaasvervangers gaan richten", zegt Coen van Oorschot, directeur van Vaess. Foto: Vaess
De categorie plantaardig heeft volgens Coen van Oorschot, directeur van Vaess, Dutch food engineers, een boost nodig. âTe snel zijn veel inferieure producten op de markt gebracht. Het is tijd voor een nieuwe generatie vleesvervangers, op basis van duurzame ingrediënten en een hoge nutritionele waarde, die op een kostenefficiënte manier geproduceerd worden. Vooral het gebruik van mycoproteïnen en groenten bieden kansen.â
Vaess, voorheen Vaessen-Schoemaker, ontwikkelt productsamenstellingen voor de voedingssector. Het bedrijf is opgericht in 1946. âToen deden we de unieke, gepatenteerde vinding van de toepassing van fosfaat in vleesâ, vertelt CEO Coen van Oorschot. âDat was destijds een gigantische doorbraak. Sindsdien zijn we een technologisch bolwerk geworden met productievestigingen in Deventer, Polen en Australië.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst