Skip to content

Mycoproteïnen en groenten bieden nieuwe plantaardige kansen

De categorie plantaardig heeft volgens Coen van Oorschot, directeur van Vaess, Dutch food engineers, een boost nodig.

Updated on:
Business
Interview
Vaess premium

"Naar aanleiding van vragen uit de markt zijn we ons ook op de samenstelling van plantaardige vlees-, vis- en kaasvervangers gaan richten", zegt Coen van Oorschot, directeur van Vaess. Foto: Vaess

De categorie plantaardig heeft volgens Coen van Oorschot, directeur van Vaess, Dutch food engineers, een boost nodig. “Te snel zijn veel inferieure producten op de markt gebracht. Het is tijd voor een nieuwe generatie vleesvervangers, op basis van duurzame ingrediënten en een hoge nutritionele waarde, die op een kostenefficiënte manier geproduceerd worden. Vooral het gebruik van mycoproteïnen en groenten bieden kansen.”

Vaess, voorheen Vaessen-Schoemaker, ontwikkelt productsamenstellingen voor de voedingssector. Het bedrijf is opgericht in 1946. “Toen deden we de unieke, gepatenteerde vinding van de toepassing van fosfaat in vlees”, vertelt CEO Coen van Oorschot. “Dat was destijds een gigantische doorbraak. Sindsdien zijn we een technologisch bolwerk geworden met productievestigingen in Deventer, Polen en Australië.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur