Skip to content

Normen plantaardige voeding als middel om eiwittransitie aan te jagen

De ISO-norm over de definitie van plantaardige voeding is in ontwikkeling. Wat betekent dat voor plantaardige producten?

Normalisatie plantaardige producten premium

Jeske Bleeker, consultant bij NEN op het gebied van klimaatadaptatie en duurzaamheid. Foto: Dennis Wisse Photography

De ISO-norm over de definitie van plantaardige voeding is in ontwikkeling. Deze internationale norm geeft aan wanneer een product plantaardig genoemd mag worden. Wat betekent dat voor plantaardige producten? Zarra de Laat en Jeske Bleeker van de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) geven hun visie.

Normen zijn breedgedragen afspraken. Deze zijn niet verplicht, tenzij ze in de wet worden opgenomen. Doordat de afspraken door een grote groep mensen worden gemaakt, hebben ze wel veel kracht en worden ze breed geïmplementeerd. De Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) begeleidt het hele proces van normen maken. Daarbij gaat het zowel om nationale normen als om Europese en internationale normen, waarvoor CEN en ISO de normalisatie-instituten zijn.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur