Jeske Bleeker, consultant bij NEN op het gebied van klimaatadaptatie en duurzaamheid. Foto: Dennis Wisse Photography
De ISO-norm over de definitie van plantaardige voeding is in ontwikkeling. Deze internationale norm geeft aan wanneer een product plantaardig genoemd mag worden. Wat betekent dat voor plantaardige producten? Zarra de Laat en Jeske Bleeker van de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) geven hun visie.
Normen zijn breedgedragen afspraken. Deze zijn niet verplicht, tenzij ze in de wet worden opgenomen. Doordat de afspraken door een grote groep mensen worden gemaakt, hebben ze wel veel kracht en worden ze breed geïmplementeerd. De Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) begeleidt het hele proces van normen maken. Daarbij gaat het zowel om nationale normen als om Europese en internationale normen, waarvoor CEN en ISO de normalisatie-instituten zijn.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp