Hendrik Boekhoud is docent en onderzoeker bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Foto's: Andrea van Schaik Fotografie
De eiwitkwaliteit in gewassen kan worden verbeterd door middel van nutriënten en micro-organismen in de bodem. Dat blijkt uit het project Voedsel als medicijn, een samenwerking tussen Van Hall Larenstein, ziekenhuis MCL in Leeuwarden en Rijksuniversiteit Groningen.
Hendrik Boekhoud is docent en onderzoeker bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Als docent geeft hij les bij de opleidingen Management Leefomgeving en Innovatieve Plantenteelt. Daarin staat vernieuwing centraal. âDit past bij onze ambitie om de transitiemakers op te leidenâ, legt Boekhoud uit. âOp deze manier leveren we een bijdrage aan de eiwittransitie. Naast de lessen die ik geef, werk ik één dag in de week als onderzoeker.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst