Antien Zuidberg, Lector Design Methoden in Food aan HAS Hogeschool. Foto: HAS
Hoe kunnen bedrijven hun dilemmaâs op het gebied van duurzame verpakkingen oplossen? Deze vraag stond centraal in het twee jaar durende onderzoeksproject Goed Verpakt. Het resultaat: waardevolle aanbevelingen én out-of-the box oplossingen, zoals een nieuw concept voor aardappelsalade.
Over de achterliggende gedachte van het onderzoek Goed Verpakt vertelt Antien Zuidberg, Lector Design Methoden in Food aan HAS Hogeschool: âAlleen al in Nederland gooien we ruim 33 kilo voedsel per persoon per jaar weg. Dat moet anders. Door voedsel slimmer te verpakken, kunnen we voedselverspilling én onnodig verpakkingsafval voorkomen. Binnen het project Goed Verpakt hebben we verschillende partijen, zoals andere HAS green academy, De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam en diverse producenten, samengebracht om integraal aan dit onderwerp te werken.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp