Anna-Louisa Peeters, transitiedeskundige aan de TU Delft. Foto: TU Delft
De dominante oplossing voor onze overconsumptie van dierlijk eiwit, producten ontwikkelen die vlees en zuivel imiteren, werkt juist averechts. Dit concludeert PhD-student Anna-Louisa Peeters in haar onderzoek 'Framing for the Protein Transition'.
Verschillende interventies in de eiwittransitie stimuleren consumenten om meer plantaardige eiwitten te eten. Anna-Louisa Peeters is transitiedeskundige aan de TU Delft en heeft 62 in Nederland toegepaste interventies in consumentengedrag onderzocht. Haar conclusie is dat de interventie waarbij vlees en zuivel worden vervangen door imitaties het meeste dominant is, maar de transitie weinig vooruit helpt.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp