Skip to content

Onderzoek: Vleesvervangers remmen de overstap naar plantaardig

Anna-Louisa Peeters is transitiedeskundige aan de TU Delft en heeft 62 in Nederland toegepaste interventies in consumentengedrag onderzocht.

Updated on:
Interview
Retail
Ontwerppaden in de eiwittransitie premium

Anna-Louisa Peeters, transitiedeskundige aan de TU Delft. Foto: TU Delft

De dominante oplossing voor onze overconsumptie van dierlijk eiwit, producten ontwikkelen die vlees en zuivel imiteren, werkt juist averechts. Dit concludeert PhD-student Anna-Louisa Peeters in haar onderzoek 'Framing for the Protein Transition'.

Verschillende interventies in de eiwittransitie stimuleren consumenten om meer plantaardige eiwitten te eten. Anna-Louisa Peeters is transitiedeskundige aan de TU Delft en heeft 62 in Nederland toegepaste interventies in consumentengedrag onderzocht. Haar conclusie is dat de interventie waarbij vlees en zuivel worden vervangen door imitaties het meeste dominant is, maar de transitie weinig vooruit helpt.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen