Joost Lindeman, medeoprichter en directeur van Be Better My Friend. Foto: Frank Ruiter
Be Better My Friend ontwikkelt plantaardige boter, die puur en minimaal bewerkt is en dezelfde functionaliteiten heeft als roomboter. Dat maakte het ontwikkelingstraject heel ingewikkeld. Juist de industrialiseringsslag heeft voor een nog beter eindresultaat gezorgd, vertelt medeoprichter en directeur Joost Lindeman.
Joost Lindeman was zes jaar wereldwijd verantwoordelijk voor Cacao Barry van Berry Callebaut. Hij werd benaderd door pastrychef Marike van Beurden. Zij wilde graag een boek schrijven over de wereldwijde pastryculturen en vroeg Callebaut om sponsoring. Lindeman stelde echter voor om plantaardige patisserie als uitgangspunt te nemen om chefs inspiratie en technische richtlijnen te bieden. Van Beurden kon zich daarin vinden en ging aan de slag. Al snel ontdekte ze dat er geen goed plantaardig alternatief voor boter op de markt was. âToen kwam Covid-19â, blikt Lindeman terug. âOpeens hadden we heel veel tijd en weinig werk. We besloten om zelf een plantaardige boter te ontwikkelen voor patisserieâ
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp