Jorn Trommelen is Assistent-Professor bij de vakgroep Humane Biologie aan de Universiteit Maastricht. Foto: Fascinating
De meeste dierlijke eiwitten hebben over het algemeen een betere aminozuursamenstelling dan plantaardige. In het project Plant-IAAO wordt gekeken naar de invloed van eiwitkwaliteit op de optimale eiwitinname. Dat gebeurt aan de hand van de IAAO-methode, die recent door de Universiteit van Maastricht voor het eerst in Europa is toegepast.
Over de aanleiding van het project vertelt Jorn Trommelen, Assistent-Professor bij de vakgroep Humane Biologie aan de Universiteit Maastricht: âIn de eiwittransitie is heel veel aandacht voor het klimaat. Dat is de voornaamste drijfveer. Maar de voedingskwaliteit is eveneens heel belangrijk.â Dat is een breed begrip, benadrukt hij. âDit gaat niet alleen om vitaminen en mineralen, maar ook om de eiwitkwaliteit.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst