Skip to content

Plantaardig 2.0: smaakvol en zonder vleeslook

Volgens Dennis Favier, oprichter van Studio Fava, liggen er veel kansen voor plantaardige lekkernijen met een uitstekende smaak, die niet op vlees lijken en in een conveniënt jasje zijn gestoken.

Updated on:
Interview
Innovatie
Afbeelding premium

Dennis Favier van Studio Fava in Den Bosch. Foto: Van Assendelft Fotografie

Vleesvervangers fungeren als een transitieproduct. Ze helpen om mensen minder of geen vlees te laten eten. Daarna zijn consumenten op zoek naar een nieuwe generatie plantaardige producten. Volgens Dennis Favier, oprichter van Studio Fava, liggen er veel kansen voor plantaardige lekkernijen met een uitstekende smaak, die niet op vlees lijken en in een conveniënt jasje zijn gestoken.

Dennis Favier, oprichter van Studio Fava, werkte vanaf 2007 eerst als productontwikkelaar en later als creative director bij Top BV in Wageningen. Na negen jaar besloot hij diverse eigen bedrijven te starten, waaronder Studio Fava. Hiermee ondersteunt hij, samen met een team van technologen en productontwikkelaars, producenten en ingrediëntenleveranciers met innoveren. “We richten ons echt op het eten van de toekomst”, legt Favier uit. “Daarbij gaat het om plantaardig producten en om producten die op basis van een fermentatietechnologie, zoals precisiefermentatie of biomassafermentatie, worden geproduceerd. Daarnaast zijn we ook actief op het gebied van gecultiveerde cellen.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur