Joris Scholten Linde in het Tetra Pak Powder Product Development Centre in Gorredijk
De transitie naar meer plantaardige voedingsmiddelen is al een tijd gaande. Steeds meer bedrijven nemen de stap om plantaardige zuivelvervangers in hun portfolio op te nemen. Dat vergt naast een goede receptuur ook een flinke investering in nieuwe productielijnen. Wat is daar allemaal voor nodig? Op die vraag heeft Joris Scholten Linde van Tetra Pak antwoord.
Plantaardige dranken, vegan ijs en kaasvervangers, allemaal vrij nieuwe categorieën in het voedingslandschap. Hoewel er al dertig jaar aan ontwikkeling gaande is, komt het de laatste tien jaar pas echt van de grond in Nederland. Ook grote traditionele zuivelbedrijven stappen in plantaardig. Denk aan FrieslandCampina met vegan Chocomel en plantaardige zuivelvervangers. Ook Arla en Danone hebben zich gewaagd op de plantaardige markt. Hiervoor is een andere verwerking nodig en ook andere machines om lekkere en goed getextureerde producten te maken. Joris Scholten Linde is Processing Sales Manager bij Tetra Pak: âDe vraag naar machines en kennis over verwerking groeit evenredig mee met de vraag naar plantaardige vervangers.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp