Met bordjes geeft Appèl aan welke gerechten een gezonde keuze zijn. Foto: Appèl
Zorginstellingen en cateraars tonen veel interesse in het verduurzamen van hun aanbod. Greendish helpt bedrijven en organisaties te verduurzamen op basis van de EAT-Lancet-principes en biedt hen praktische handvaten. Waar liggen de meeste mogelijkheden?
Greendish helpt voedselaanbieders, zoals de horeca, zorg en cateraars, om hun gasten duurzame en gezonde maaltijden te serveren. âWij leveren een bijdrage aan het leven binnen de grenzen van één planeetâ, vertelt projectmanager Nikki van Kuijk. ââDat doen we door bedrijven en organisaties te helpen bij de transitie naar een gezond en duurzaam voedselaanbod.â Zo heeft het bedrijf een aanpak ontwikkeld met tools, metingen en begeleiding, waarmee voedselaanbieders inzicht krijgen in de duurzaamheid van hun aanbod en hoe ze dat kunnen optimaliseren. âDaarbij kijken we onder meer naar het menu, de inkoop en de voedselverspillingâ, legt Van Kuijk uit.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp