Skip to content

Rob Bennett (Beyond Meat): ‘Europese Beyond Burger niet dezelfde als Amerikaanse’

Als enig beursgenoteerd vleesvervangerbedrijf zijn de ogen gericht op Beyond Meat. Het speelt steeds meer in op lokale voorkeuren, vertelt Rob Bennett, directeur van Beyond Meat EMEA.

Updated on:
Business
Interview
Rob Bennett, directeur van Beyond Meat EMEA premium

Rob Bennett, directeur van Beyond Meat EMEA, waar Nederland onder valt. Foto: Beyond Meat

Beyond Meat is een van de leidende bedrijven van de wereld in de vleesvervangercategorie. Als enige beursgenoteerde producent van vleesvervangers zijn de ogen er constant op gericht. Daar is het bedrijf zich van bewust en probeert steeds meer in te spelen op lokale voorkeuren, vertelt Rob Bennett, directeur van Beyond Meat EMEA, waar Nederland onder valt.

Beyond Meat is een van de voorlopers als het om vleesvervangers gaat. Ethan Brown richtte het bedrijf in 2009 op en sinds 2012 liggen de producten ervan in de Amerikaanse supermarkten. Ook in Nederland is het bedrijf al een tijd actief met verschillende producten: plantaardige burgers, worstjes en sinds kort biefstukpuntjes. Directeur van de EMEA-tak (Europa, Midden-Oosten en Afrika) Rob Bennett vertelt over de strategie om Beyond Meat ook in Nederland tot een groot succes te maken.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur