Skip to content

Studenten brengen eigen voedselkeuzes in kaart

Er is weinig bekend over de voedselkeuzes van jongeren tussen de zestien en twintig jaar. Het project 'Mbo-student in Actie naar Plantaardig voedsel' brengt daar verandering in.

Updated on:
Interview
Innovatie
studenten voedselkeuzes premium

Sommige onderzoekers suggereren dat jongeren zich wel degelijk interesseren voor duurzame en gezonde voeding. Andere onderzoekers spreken dit tegen. Foto: Schouten Food

Het projectteam van 'Mbo-student in Actie naar Plantaardig voedsel' onderzoekt het voedselkeuzegedrag van mbo’ers tussen de zestien en twintig jaar. De studenten gaan interventies bedenken om een plantaardig voedselkeuzegedrag onder de eigen doelgroep te stimuleren.

Het twee jaar durende project ‘Mbo student in Actie voor Plantaardig voedsel’ (MAP) is begin dit jaar van start gegaan. Het gaat om een subsidie vanuit het programma Praktijkkennis voor Voedsel en Groen (PVG). “Deze regeling is bedoeld om thematische vraagstukken te financieren die naast regieorgaan SIA, extra worden ondersteund door de ministeries van LNV en VWS. Hiermee roept Regieorgaan SIA hogescholen op om onderzoek te doen binnen een aantal vastgestelde thema’s in het groene domein”, vertelt projectleider Antien Zuidberg.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur