Skip to content

Tindle ziet kansen in plantaardige streekproducten

Next Gen Foods brengt plantaardige producten op de markt, passend bij lokale smaken en culturele achtergronden.

Updated on:
Business
Interview
Afbeelding premium

Shawarma van Tindle. - Foto's: Next Gen Foods

Next Gen Foods produceert onder het merk Tindle plantaardige kipvervangers. Hiervoor is een speciale emulsie ontwikkeld om de smaak en geur van kippenvet na te bootsen. Inmiddels is het bedrijf volgens medeoprichter en CEO Andre Menezes toe aan de volgende stap: het ontwikkelen van plantaardige producten, passend bij lokale smaken en culturele achtergronden.

Next Gen Foods, eigenaar van het merk Tindle, werd in 2020 opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Desondanks liggen de roots van het bedrijf in Europa, waar de Duitse medeoprichter Timo Recker in het verleden CEO was van LikeMeat. Zijn compagnon John Seegers uit Nederland heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van voedselinnovatie binnen de plantaardige voedingsindustrie. Hij werkte eerder als general manager bij LikeMeat en als hoofd R&D bij Meatfree.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur