Durk Bosma verwacht dat hybride in 2025 een vlucht neemt, al dan niet in een stille vorm. Daarbij denkt hij bijvoorbeeld aan het mengen van uitjes door gehakt en dit langzaam uit te breiden. Foto: Canva
Welke plantaardige trends kunnen we in 2025 verwachten? Wat zijn de meest kansrijke ingrediënten en wat wil de consument in 2025? Experts delen hun visie, zoals consumentengedragsonderzoeker Durk Bosma. Consumenten vinden het lastig om écht gezonde keuzes te maken, merkt hij. Daarom ziet hij voor komend jaar veel kansen in hybride producten. âDoor geleidelijk meer groenten aan vleesproducten toe te voegen, kunnen consumenten gezonder eten zonder hun eetgedrag te veranderen.â
Durk Bosma, medeoprichter van Future of Food Institute, verwacht voor 2025 een afnemende motivatie om duurzame keuzes te maken. âDat komt waarschijnlijk door de toenemende druk die consumenten voelen om te verduurzamen. Mensen zijn duurzaamheid een beetje zat. Als je dus duurzame producten op de markt wil zetten, moet je dus goed nadenken over de communicatie en andere voordelen belichten.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij