Skip to content

Trends 2025: Gezonder eten zonder gedragsverandering? ‘Hybride is dé oplossing’

Consumenten hebben volgens onderzoeker Durk Bosma moeite met het maken van écht gezonde keuzes. Daarom pleit hij voor stille verbeteringen en overheidssteun in 2025.

plantaardige trends 2025 hybride producten premium

Durk Bosma verwacht dat hybride in 2025 een vlucht neemt, al dan niet in een stille vorm. Daarbij denkt hij bijvoorbeeld aan het mengen van uitjes door gehakt en dit langzaam uit te breiden. Foto: Canva

Welke plantaardige trends kunnen we in 2025 verwachten? Wat zijn de meest kansrijke ingrediënten en wat wil de consument in 2025? Experts delen hun visie, zoals consumentengedragsonderzoeker Durk Bosma. Consumenten vinden het lastig om écht gezonde keuzes te maken, merkt hij. Daarom ziet hij voor komend jaar veel kansen in hybride producten. “Door geleidelijk meer groenten aan vleesproducten toe te voegen, kunnen consumenten gezonder eten zonder hun eetgedrag te veranderen.”

Durk Bosma, medeoprichter van Future of Food Institute, verwacht voor 2025 een afnemende motivatie om duurzame keuzes te maken. “Dat komt waarschijnlijk door de toenemende druk die consumenten voelen om te verduurzamen. Mensen zijn duurzaamheid een beetje zat. Als je dus duurzame producten op de markt wil zetten, moet je dus goed nadenken over de communicatie en andere voordelen belichten.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur

Aansluitende Topverhalen

Meer Innovatie