Skip to content

Trends 2025: traditionele eiwitten in modern jasje

Met de verschuivende eetgewoonten en groeiende vraag naar natuurlijke eiwitbronnen staan productontwikkelaars in 2025 voor uitdagingen. Welke ingrediënten bieden de meeste kansen?

plantaardige trends 2025 tofu premium

De grote internationale tofu-trend komt langzaam naar Nederland. Foto: Canva

Welke plantaardige trends kunnen we komend jaar verwachten? Wat zijn de meest kansrijke ingrediënten en wat wil de consument in 2025? Van eeuwenoude ingrediënten zoals tempé en peulvruchten tot innovatieve eiwitten zoals mycoproteïne en rubisco: 2025 belooft een dynamisch jaar te worden voor de plantaardige industrie. Trendwatchers Mariëlle Bordewijk en Anneke Ammerlaan delen hun inzichten over de kansen voor productontwikkelaars.

Mariëlle Bordewijk verwacht komend jaar een aanzienlijke groei van traditionele proteïnevormen, zoals tofu en tempé, komend jaar aanzienlijk is. “Vooral chef-koks zien meer kansen in dit soort ingrediënten dan in vleesvervangers."

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur