De grote internationale tofu-trend komt langzaam naar Nederland. Foto: Canva
Welke plantaardige trends kunnen we komend jaar verwachten? Wat zijn de meest kansrijke ingrediënten en wat wil de consument in 2025? Van eeuwenoude ingrediënten zoals tempé en peulvruchten tot innovatieve eiwitten zoals mycoproteïne en rubisco: 2025 belooft een dynamisch jaar te worden voor de plantaardige industrie. Trendwatchers Mariëlle Bordewijk en Anneke Ammerlaan delen hun inzichten over de kansen voor productontwikkelaars.
Mariëlle Bordewijk verwacht komend jaar een aanzienlijke groei van traditionele proteïnevormen, zoals tofu en tempé, komend jaar aanzienlijk is. âVooral chef-koks zien meer kansen in dit soort ingrediënten dan in vleesvervangers."
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp