Skip to content

Trends 2025: van imitatie naar inspiratie

Van proteïnerijke snacks tot plantaardige spreads en borrelhapjes: wat zijn de belangrijkste plantaardige trends voor 2025?

Updated on:
Interview
Retail
plantaardige trends 2025 snacks premium

Op de borrelplank komen steeds meer plantaardige lekkernijen. Foto: Unilever

Welke plantaardige trends kunnen we in 2025 verwachten? Wat zijn de meest kansrijke ingrediënten en wat wil de consument in 2025? Experts delen hun visie. De tijd waarin vleesvervangers de plantaardige schappen domineerden, lijkt zijn hoogtepunt te hebben bereikt. Volgens foodinnovators en trendwatchers Mariëlle Bordewijk en Anneke Ammerlaan verschuift de focus naar minder bewerkte en natuurlijke eiwitbronnen.

Trend 1: Vraag naar ‘met proteïne verrijkt’ bereikt hoogtepunt

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur