Op de borrelplank komen steeds meer plantaardige lekkernijen. Foto: Unilever
Welke plantaardige trends kunnen we in 2025 verwachten? Wat zijn de meest kansrijke ingrediënten en wat wil de consument in 2025? Experts delen hun visie. De tijd waarin vleesvervangers de plantaardige schappen domineerden, lijkt zijn hoogtepunt te hebben bereikt. Volgens foodinnovators en trendwatchers Mariëlle Bordewijk en Anneke Ammerlaan verschuift de focus naar minder bewerkte en natuurlijke eiwitbronnen.
Trend 1: Vraag naar âmet proteïne verrijktâ bereikt hoogtepunt
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij