Dr. Laurice Pouvreau van WFBR vertelt over de uitdagingen bij het opschalen van precisiefermentatie Foto: Koos Groenewold
De opschaling van precisiefermentatie kent veel uitdagingen. Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) heeft de expertise en technologie in huis voor de ontwikkeling van opschaalbare precisiefermentatie.
WFBR heeft al veel onderzoek gedaan naar precisiefermentatie en daarbij kennis en technologie ontwikkeld voor optimalisatie van precisiefermentatie. Het opschalen van precisiefermentatie is een kostbaar en risicovol proces. WFBR helpt bij de ontwikkeling van een opschaalbare precisiefermentatie. Het kennisinstituut kan daarnaast de smaak, functionaliteit en verteerbaarheid van het eiwitproduct uit de fermentatie in een vroeg stadium analyseren. Met die kennis kunnen start-ups investeerders overtuigen de opschaling van de precisiefermentatie te financieren. Dr. Laurice Pouvreau, expert in eiwitfunctionaliteit, vertelt meer over wat de WFBR kan betekenen.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij