Debora van der Zee, General Manager Nutrition Noord Europa. Foto Unilever
Een van de doelstellingen van de Future Foods Strategie van Unilever is een groter aanbod plantaardige producten. Innovatie en receptinspiratie zijn daarbij heel belangrijk, aldus Debora van der Zee, General Manager Nutrition Noord-Europa. âUiteindelijk moet de duurzame keuze ook de makkelijke keuze worden.â
Sustainability zit al meer dan twintig jaar verweven in de strategie van Unilever, vertelt Debora van der Zee, General Manager Nutrition Noord-Europa. âIn 2020 hebben wij onze Future Foods-ambitie extern gedeeld, specifiek vanuit voeding. Hoewel sommige onderwerpen, zoals verpakkingen, natuurlijk voor het hele Unilever-portfolio relevant zijn. We zijn een van de grootste voedselproducenten. Zowel wereldwijd als in Nederland. Daarom hebben wij niet alleen de verantwoordelijkheid, maar ook de kans om het voedselsysteem gezonder te maken. Doordat wij in ontzettend veel keukenkastjes staan, kunnen we met kleine veranderingen ontzettend veel impact maken.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst