Een vegan maaltijd op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Foto: Erasmus Universiteit
Universiteiten hechten veel waarde aan een duurzame catering. Het huidige foodaanbod van TU Delft past inmiddels voor 60% binnen het EAT-Lancet-menu. Over vijf jaar wil de universiteit volledig aan de richtlijnen voldoen. Ook Erasmus Universiteit Rotterdam zet stappen. Het aanbod plantaardige maaltijden breidt steeds verder uit. Daarbij wordt de relatie met de CO2-uitstoot benadrukt.
TU Delft werkt vanaf half juli samen met horeca-exploitant Appèl. âHet aanbod van Appèl sluit aan bij onze huidige horeca-visieâ, legt Nico Bijl van cateraar Appèl uit. âEr is gedurende de hele dag voor ieder wat wils. Zo spelen we bijvoorbeeld ook in op de wensen van internationale studenten en studenten met een kleine portemonnee. Daarbij leggen we de nadruk zoveel mogelijk op een gezond, gevarieerd en toegankelijk aanbod.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp