Richard van der Kruijk, secretaris van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie. Foto: COV
De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) ziet een daling van de vraag naar volledig plantaardige vleeswaren. De vraag naar hybride vleeswaren stijgt daarentegen. Deze voldoen qua smaak, textuur en beleving meer aan de verwachtingen van de consument. Bovendien helpen ze bedrijven om CO2 te reduceren.
De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) heeft vorig jaar nadrukkelijk haar doelstellingen, missie en visie verbreed, vertelt secretaris Richard van der Kruijk. âWij hebben benadrukt dat we niet alleen een vereniging zijn voor producenten van vleeswaren van dierlijke eiwitten. We zijn ook relevant voor producenten van vleeswaren van alternatieve eiwittenâ, legt hij uit. âEnerzijds omdat veel van onze leden deze producten zelf ook maken. Anderzijds zien wij dat een groeiend aantal bedrijven actief is in het plantaardige vleeswarensegment. Zij zijn op zoek naar kennis en informatie. De productieprocessen zijn hetzelfde als die van onze leden en ook veel van de uitdagingen en wet- en regelgeving zijn vergelijkbaar. Ook hen willen we graag een platform bieden.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst