Skip to content

Verwerking van hele oesterzwam: uitdaging met grote voordelen

Snacks with Benefits verwerkt in haar Funky Funghi de complete oesterzwam. Dat zorgt voor uitdagingen in de productie, maar verhoogt de herkenbaarheid.

Updated on:
Business
Interview
Margje Pijpker en Renco Schipper. Foto: Cor Salverius Fotografie premium

Margje Pijpker en Renco Schipper. Foto: Cor Salverius Fotografie

Snacks with Benefits verwerkt in haar Funky Funghi de complete oesterzwam. Dat zorgt voor uitdagingen in de productie, maar verhoogt de herkenbaarheid. De goede smaak en structuur van oesterzwammen bieden volgens Margje Pijpker en Renco Schipper kansen. Alleen de hoge prijs is wellicht nog een drempel voor een nog bredere toepasbaarheid.

De missie van Margje Pijpker en Renco Schipper, eigenaren van Snacks with Benefits, is om met groentesnacks de wereld een stukje mooier te maken. Daarom kiezen ze heel bewust voor het verwerken van groente uit een korte keten en gebruiken ze zoveel mogelijk ingrediënten uit reststromen. Hun eerste product was de CauliFlowerPower, een bloemkoolsnack met een krokante korst van aardappelreststroom. Daarna volgden de A-Maize-Ing Juicy Mais Ribs en de oesterzwamsnack Funky Funghi.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur