Volgens de CEO van Vivici, Stephan van Sint Fiet, lanceert de scale-up in precisiefermentatie dankzij samenwerking binnen de keten nu een tweede melkeiwit. Foto: Dennis Wisse Photography
Vivici schaalt verder op als producent van melkeiwitten door middel van precisiefermentatie. Samenwerking is daarbij van cruciaal belang.
De scale-up ontstond in 2023 uit een samenwerking van DSM met Fonterra. Vivici lanceerde in februari 2024 een melkeiwit, beta-lactoglobuline, en verkoopt dit onder andere aan producenten van sportvoeding in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft net een financieringsronde afgerond voor de opschaling en commercialisering van een nieuw melkeiwit, lactoferrine. Beide eiwitten worden geproduceerd met precisiefermentatie. âAl deze ontwikkelingen in een relatief korte tijd waren niet mogelijk geweest zonder samenwerking met partnersâ, zegt Stephan van Sint Fiet, CEO van Vivici.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij