Skip to content

Vivici schaalt op: ‘Samenwerking is cruciaal’

“Al deze ontwikkelingen in een relatief korte tijd waren niet mogelijk geweest zonder samenwerking met partners”, zegt Stephan van Sint Fiet, CEO van Vivici.

Vivici samenwerking premium

Volgens de CEO van Vivici, Stephan van Sint Fiet, lanceert de scale-up in precisiefermentatie dankzij samenwerking binnen de keten nu een tweede melkeiwit. Foto: Dennis Wisse Photography

Vivici schaalt verder op als producent van melkeiwitten door middel van precisiefermentatie. Samenwerking is daarbij van cruciaal belang.

De scale-up ontstond in 2023 uit een samenwerking van DSM met Fonterra. Vivici lanceerde in februari 2024 een melkeiwit, beta-lactoglobuline, en verkoopt dit onder andere aan producenten van sportvoeding in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft net een financieringsronde afgerond voor de opschaling en commercialisering van een nieuw melkeiwit, lactoferrine. Beide eiwitten worden geproduceerd met precisiefermentatie. “Al deze ontwikkelingen in een relatief korte tijd waren niet mogelijk geweest zonder samenwerking met partners”, zegt Stephan van Sint Fiet, CEO van Vivici.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen