Skip to content

Wat als je kaasvervangers maakt zoals kaas? Færm doet het

De Deense start-up Færm ontwikkelde een technologie waarmee het plantaardige kaas maakt op dezelfde manier als traditionele kaas.

Afbeelding premium

Het Deense Færm maakt kaasvervangers van sojabonen op de traditionele manier. Foto: Færm

Er komt een revolutionaire stap in plantaardige kaas aan: de Deense start-up Færm ontwikkelde een technologie waarmee het plantaardige kaas maakt op dezelfde manier als traditionele kaas. Oprichters Andrea Donau en Mikkel Dupont stellen dat hun kaasvervanger niet alleen een vervanger is, maar een product voor iedereen die van kaas houdt.

Færm is een jong bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van technologieën voor kaasvervangers. Het bedrijf maakt verschillende kazen: een smeerbare kaas, brie, verse mozzarella en harde kazen. De Denen gebruiken hiervoor geen ingewikkelde nieuwe technieken, maar dezelfde methode als bij dierlijke kazen. Dat is ook waar de kracht zit, volgens Andrea Donau en Mikkel Dupont: “Het is een natuurlijk proces en kan door traditionele zuivelbedrijven makkelijk worden geïmplementeerd.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur