Skip to content

Waterlinzen naderen marktintroductie als nieuwe groente

De Novel Food-aanvraag van WUR voor waterlinzen als hele groente is in een vergevorderd stadium. Ingrid van der Meer ziet grote kansen voor het gewas.

Updated on:
Interview
Innovatie
Afbeelding premium

WUR-onderzoeker Ingrid van der Meer in een kweekcel voor waterlinzen. - Foto's: WUR

Ingrid van der Meer, onderzoeker bij Wageningen University & Research, zet zich al jarenlang in om een Novel Food-goedkeuring te krijgen voor de consumptie van waterlinzen als nieuwe groente. Ze ziet grote kansen voor introductie van dit nieuwe gewas en werkt aan het opzetten van een keten. “Zodra we goedkeuring hebben, kan gestart worden met de teelt. Hiervoor hebben zich al veel belangstellenden getoond.”

Ingrid van der Meer is ruim tien jaar geleden bij Wageningen University & Research (WUR) gestart met het onderzoeken van de kansen van eendenkroos als nieuwe plantaardige eiwitbron. “Als eerste dachten we aan het extraheren van de eiwitten. Al snel merkten we dat je daarmee een heel groot deel van het plantje niet gebruikt, terwijl het zoveel vitamines en mineralen bevat. Daarom zijn we naar de mogelijkheden gaan kijken om het hele plantje te gebruiken.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur