Skip to content

Zeeland als levend lab in de eiwittransitie

Innovatienetwerk FoodDelta Zeeland speelt een belangrijke rol in de eiwittransitie. Onder meer de teelt van quinoa en peulvruchten bieden kansen in Zeeland.

Updated on:
Interview
Innovatie
Zeeland eiwittransitie premium

Johan Dourleijn, directeur FoodDelta Zeeland. Foto: FoodDelta Zeeland

Bij innovatienetwerk FoodDelta Zeeland staat innovatie door samenwerking centraal. “We zien Zeeland als een levend laboratorium voor de voedselproducerende ketens van de toekomst”, vertelt directeur Johan Dourleijn. “Daarbij richten we ons bijvoorbeeld op duurzame eiwitten. Zowel uit de zee als van het land, zoals quinoa, peulvruchten, schaal- en schelpdieren en zeewier.”

FoodDelta Zeeland is een triple helix innovatienetwerk, aldus Johan Dourleijn. “Wij richten ons op de hele bedrijfsketen van teelt tot verkoop van producten in de winkel of bij de horeca. Echt van grond tot mond, dus. Daarnaast nemen de kennisinstellingen, zoals Hogeschool Zeeland, mbo-opleider Scalda en het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) deel aan dit samenwerkingsverband, alsmede de provinciale en gemeentelijke overheden.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur