Skip to content

65% graan in koekjes Mondelez duurzamer geteeld

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Foto: EPA

Foto: EPA

In 2019 was 65% van het graan dat snackfabrikant Mondelez in Europa gebruikt voor biscuits duurzamer geteeld.

Dit graan wordt geteeld volgens de standaarden in het zogenoemde Harmony Wheat-programma. Dat staat in het duurzaamheidsrapport van het bedrijf dat onder andere Côte d‘Or, Lu, Oreo, Milka en Philadelphia produceert.

Bloemen en minder gewasbeschermingsmiddelen

Volgens dit programma wordt onder andere 3% van het land ingezaaid met bloemen en worden minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Ongeveer 1.600 boeren telen graan volgens dit initiatief in onder andere België, Frankrijk en Italië. Het doel is om in 2022 alle biscuits in Europa te produceren met graan dat volgens dit programma geteeld wordt. Daarnaast kwam 63% van het cacaovolume dat gebruikt wordt voor de chocolademerken van duurzamere bronnen. In 2025 moet dit 100% zijn.

Herkomst eieren

Een punt waarop Mondelez nog wat werk te doen heeft als het zijn eigen doelstelling wil halen, is de herkomst van eieren. 17% van de eieren was scharrelei. Het doel is om dat naar 100% te brengen in de VS en Canada in 2020 en wereldwijd in 2025, uitgezonderd Rusland en Oekraïne.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur