Skip to content

Veganz haalt  €10 miljoen op voor 2D-geprinte zuivelvervanger

Afbeelding

Het Duitse bedrijf Veganz Group heeft een contract getekend voor een investering van €10 miljoen. Het geld zal worden gebruikt voor het opschalen van de 2D-geprinte zuivelvervanger Mililk.

De investering zal gebruikt worden voor het optimaliseren van het productieproces waarmee het bedrijf hoopt de volumes te verhogen. Veganz zegt hiermee te willen voldoen aan de groeiende vraag naar de zuivelvervanger. Naast de investering in Mililk gaat ook een deel van het geld richting het opschalen van de productie van de Peas on Earth-vleesvervanger.

Platte zuivelvervanger

Onder het merk Mililk verkoopt Veganz zuivelvervangers, maar niet in vloeibare vorm. Het bedrijf gebruikt een 2D-print techniek die in 2019 is ontwikkeld door Vitiprints. Het Duitse bedrijf heeft hiervoor de gebruiksrechten gekocht. Mililk wordt geprint en ligt in platte vorm in de winkelschappen. Consumenten moeten het product zelf opschuimen met wat water. Het voordeel is dat er veel minder verpakkingsmateriaal nodig is. Zelf zegt het bedrijf dat het 90% minder verpakking gebruikt dan een standaard zuivelverpakking.

De producten van Veganz zijn nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar het bedrijf zegt wel dat er interesse is om uit te breiden.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur