Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) onderzoekt de mogelijkheden van hybride zuivel: zuivel gecombineerd met plantaardige grondstoffen. Foto: Anne van der Woude
In dit artikel
Bij vlees worden de kansen al langer gezien, maar hybride zuivelproducten staan nog in de kinderschoenen. In Nederland wordt nog voornamelijk onderzoek gedaan naar de kansen van zuivel in combinatie met plantaardige grondstoffen. Kansen voor het toevoegen van plantaardige grondstoffen zijn volgens experts gezondheid en duurzaamheid.
Bij vlees wordt al langer gewerkt aan de ontwikkeling van hybride vleesproducten. Er zijn al enkele producten die succesvol in het supermarktschap liggen. Denk bijvoorbeeld aan de Stegeman Plus droge worst met 16% boterbonen of aan de hybride gehaktmix van Lidl (60% rundergehakt, 40% erwteneiwit). Bij hybride zuivel loopt dat stroever. Hybride dranken, yoghurts en kaas zijn niet verkrijgbaar of alweer uit de schappen gehaald.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij