Skip to content

Meer rekening houden met hoeveelheid nutriënten in voeding

Programmadirecteur van Fascinating, Peter de Jong: “Op het gebied van gezonde circulaire voeding wordt vaak alleen naar het CO2-verbruik gekeken, terwijl er veel meer rekening gehouden zou moeten worden met de hoeveelheid nutriënten in de voeding.”

nutriënten in voeding premium

Foto: Canva

De duurzaamheidsdiscussie is volgens Peter de Jong, programmadirecteur van Fascinating, onlosmakelijk verbonden met de hoeveelheid nutriënten in voeding. Daarom heeft hij onderzoek gedaan naar circulaire gezonde voeding en CO2-besparing. De conclusie De Jong: in vergelijking met traditionele zuivelproducten schieten plantaardige alternatieven te kort. Zowel op het gebied van klimaatimpact als voedingswaarde.

Het Fascinating-onderzoek ‘Addressing Challenges in Sustainable Nutrient Production: A call for Innovation’ is uitgevoerd door de wetenschappers Peter de Jong, Franciska Woudstra- van Lune en Anne van Wijk van Van Hall Larenstein en NIZO Food Research uitgevoerd. Over de aanleiding vertelt programmadirecteur Peter de Jong: “Op het gebied van gezonde circulaire voeding wordt vaak alleen naar het CO2-verbruik gekeken, terwijl er veel meer rekening gehouden zou moeten worden met de hoeveelheid nutriënten in de voeding.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur