Elsa Guadarrama geeft een presentatie tijdens de New Food Conference 2023. Foto: Ronja Bossen
De groei van plant-based is wat afgekoeld. Hoewel de categorie wel blijft groeien, is er toch enige noodzaak om meer consumenten te overtuigen. Wat is daar voor nodig? Gerichte communicatie, focus op gezondheid of meer aandacht voor smaak? Het antwoord wordt gezocht op de New Food Conference in Berlijn.
Elsa Guadarrama van ProVeg International stelt vast dat steeds meer consumenten in Europa minder vlees eten. 51% van de Europese vleeseters heeft de vleesconsumptie geminderd, voornamelijk om gezondheidsredenen. Consumenten staan ook steeds meer open voor plantaardige opties, zoals peulvruchten of vlees- en zuivelvervangers. Toch zegt dat niet alles.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij