Skip to content

Insectenkweker Ÿnsect vraagt uitstel van betaling aan

Het bedrijf is nu in gesprek met investeerders om het voortbestaan te waarborgen.

Ÿnsect

Foto: Ÿnsect

De Franse insectenkweker Ÿnsect heeft uitstel van betaling aangevraagd bij het Franse gerechtshof. Het bedrijf is nu in gesprek met investeerders om het voortbestaan te waarborgen.

Ÿnsect heeft uitstel van betaling uitgevraagd zodat het nog tijd heeft om geld op te halen, zonder dat de productie stopt. Het bedrijf zegt al in vergevorderde gesprekken te zijn met een aantal investeerders. Dat juist Ÿnsect in de problemen zit is opvallend: het bedrijf is een van de meest prominente insectenbedrijven ter wereld. Wat de precieze reden is waardoor er geldproblemen zijn, is niet bekend gemaakt. Een jaar geleden vertelde Antoine Hubert, medeoprichter van Ÿnsect, dat het ongeveer $175 miljoen aan leveringscontracten had.

Focus op hogere marges

Een jaar geleden haalde Ÿnsect nog €160 miljoen op om de afzetmarkten te vergroten. Er zou meer focus komen op markten waar de marges hoger zijn: huisdiervoeding en humane voeding. Deze nieuwe focus zorgde er ook voor dat de Nederlandse productielocatie werd gesloten. In 2021 heeft Ÿnsect de Nederlandse meelwormkweker Protifarm overgenomen. In totaal haalde de insectenkweker €510 miljoen op.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur