Voor een gezonde (Friese) bevolking is het belangrijk om een dieet te ontwikkelen op basis van plantaardige eiwitten, vezels, onverzadigde vetten, micronutriënten en antioxidanten. Foto: Canva/bit245
In dit artikel
- Missie Transitiecoalitie Voedsel
- Proces van fundamentele verandering
- Van Bakkeveen gezondste dorp maken
- Te veel bewerkte voeding
- Mix van dierlijk met plantaardig
- Onderzoek draagt bij aan eiwittransitie
- Duurzaam verdienmodel
- Innovatie in plantaardige voedselproductie
- Multidisciplinariteit is de sleutel
Wat eet een Fries over vijf jaar? Deze vraag stond centraal tijdens de Studium Generale van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden (HVHL). Conclusie: We moeten minder bewerkt voedsel eten. Plantaardige en hybride alternatieven helpen daarbij. Wel is innovatie op het gebied van kwaliteit, energieverbruik en valorisatie van reststromen noodzakelijk.
Tijdens de Studium Generale worden themaâs besproken waarover een dialoog mogelijk is, legt Niek de Boer, directeur onderzoek van Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden (HVHL) uit. âVaak gaat het over transities. Met elkaar gaan we de dialoog aan. Vanuit verschillende benaderingen en standpunten proberen we samen tot oplossingen te komen.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst