Skip to content

Walnoten als eiwitbron: ‘Het toekomstig goud’

Walnoten bieden interessante kansen in de eiwittransitie dankzij hun voedingswaarde, veelzijdigheid en duurzaamheid. Uitdagingen zoals de relatief hoge prijs, allergierisico's en smaakoptimalisatie vragen om een strategische benadering van productontwikkelaars.

Updated on:
Achtergrond
Grondstoffen
Om in de Nederlandse behoefte aan wal- en hazelnoten te voorzien,  zou 1.000 hectare notenaanplant nodig zijn. - Foto: ANP premium

Foto: ANP

De hogere prijs zorgt voor een uitdaging voor het gebruik van walnoten in vlees- en zuivelvervangers. Om te concurreren met andere plantaardige eiwitten moeten op walnoot-gebaseerde producten zich duidelijk onderscheiden, bijvoorbeeld vanwege hun voedingswaarde, textuur of unieke smaak.

Rudolf Jan den Beer Poortugael zet zich samen met zijn vrouw Melissa in om de walnootproductie in Nederland te professionaliseren. Ze hopen dat de markt voor Nederlandse noten zich verder ontwikkelt. “Walnoten zijn het toekomstig goud. Ze vormen een bron van eiwitten en gezonde vetten”, vertelt Den Beer Poortugael tijdens de Inspiratiemarkt Lekker Natuurlijk van MVO Nederland.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur