Skip to content

Duitse start-up haalt € 15 miljoen op voor vezelweef-technologie

Project Eaden ontwikkelt vleesvervangers door vezels te weven.

Project Eaden

Foto: Project Eaden

De Duitse start-up Project Eaden haalt een investering van € 15 miljoen op. Het bedrijf ontwikkelt ‘hyperrealistische’ vleesvervangers met een vezelweef-technologie. Het bedrijf wil dit jaar met producten in de supermarkt liggen.

Onder de investeerders is ook de eigenaar van meerdere supermarkten, de REWE Group. Het geld wordt gebruikt voor het lanceren van de producten in Europese supermarkten en het opschalen van de productie. Midden 2025 moeten de eerste producten van Project Eaden te vinden zijn in filialen van supermarkt REWE. Op dit moment produceert Project Eaden gekookte ham, prosciutto-plakken en worstjes.

Vezels weven

Project Eaden ontwikkelt vleesvervangers door vezels te weven. De technologie is geïnspireerd op de textielindustrie. Het bedrijf maakt meerdere soorten vezels na: spiervezels, bindweefsel en vetweefsel. Deze verschillende vezels worden vervolgens gecombineerd om plantaardige vleesvervangers de textuur en mondgevoel van vlees te geven. Volgens het bedrijf geeft dit een hyperrealistisch resultaat. Project Eaden gebruikt verschillende plantaardige grondstoffen zoals graan, erwt en veldbonen.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur