Skip to content

Met deze technieken en ingrediënten creëer je de vleesvervanger 2.0

De markt voor plantaardige eiwitten breidt zich verder uit met vernieuwende technieken en producten die verder gaan dan burgers en gehaktvervangers. Innovatieve verwerkingstechnieken en fermentatie verbeteren het nabootsen van spierweefsel in vleesvervangers.

verwerkingstechnieken premium

Foto: Wendy Noordzij

Steeds meer plantaardige producenten slagen erin om spierweefsels na te bootsen. Daarbij maken ze gebruik van innovatieve verwerkingstechnieken, soms in combinatie met fermentatie. Ook de ingrediëntenkeuze speelt een rol. Zo blijkt tarwe in combinatie met erwten- of soja-eiwit voor een juiste textuur en mondgevoel te zorgen.

De markt voor plantaardige eiwitten breidt zich verder uit met vernieuwende technieken en producten die verder gaan dan burgers en gehaktvervangers. In foodservice en retail ontstaan nieuwe innovaties zoals hele-spiertechnologieën en plantaardige alternatieven voor kipfilets, steaks en vis.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur