Skip to content

Plantaardige vis wint terrein met innovatie in textuur en smaak

Van tonijn tot zalm, visvervangers winnen terrein met innovaties en natuurlijke ingrediënten. Drie producenten delen hun inzichten.

plantaardige visvervangers premium

Innovaties zoals een huid van zeewier helpen de categorie plantaardige visvervangers vooruit. Foto: Vegan Visboer

De markt voor plantaardige vis is nog klein, maar groeit snel. Innovaties in textuur, smaak en voedingswaarde brengen deze producten dichter bij echte vis. Natuurlijke ingrediënten, zoals algen, zorgen voor een zilte smaak en omega-3. Zo winnen visvervangers langzaam terrein als duurzaam en diervriendelijk alternatief. Drie producenten vertellen over hun productontwikkeling.

Schouten Europe produceert sinds 2021 visvervangers. Het assortiment bestaat uit plantaardige tonijn, plantaardige vissticks en een plantaardige visschnitzel. “We ontwikkelen onze producten door en proberen deze nog beter te maken”, vertelt Mark van Noorloos. De markt voor plantaardige vis is nog klein, maar groeit snel door de stijgende vraag naar duurzame en diervriendelijke alternatieven, merkt hij.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur