Foto:'s SVO
In dit artikel
SVO-vakopleiding Food onderzoekt in het project âPlant(W)aardigâ hoe lokaal geteelde, minimaal bewerkte ingrediënten smakelijke plantaardige worsten en burgers kunnen vormen. De toepassing op verwerkingslijnen blijft echter een uitdaging. Een extra verhittingsstap biedt mogelijk de oplossing.
Het project âPlant(W)aardig: een plantaardige vleesvervangerâ van SVO-vakopleiding Food is vorig jaar september gestart en loopt tot augustus 2025. Hierin werken docenten en studenten samen met vleesverwerker Bolscher aan de vertaling van een plantaardig-vleesconcept naar smakelijke plantaardige worst- of hamburgerproducten. Daarbij wordt gekeken of het plantaardig-vleesconcept verder kan worden verduurzaamd met lokaal geteelde ingrediënten van akkerbouwer en verwerker Geert Lindenhols. Hij verkoopt zijn producten onder het merk Geerts Best.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst