Skip to content

Minimaal bewerkte vleesvervangers: Plant(W)aardig laat zien dat het kan

SVO-vakopleiding Food onderzoekt in het project ‘Plant(W)aardig’ hoe je met minimaal bewerkte ingrediënten smakelijke plantaardige producten kunt vormen.

Afbeelding premium

Foto:'s SVO

SVO-vakopleiding Food onderzoekt in het project ‘Plant(W)aardig’ hoe lokaal geteelde, minimaal bewerkte ingrediënten smakelijke plantaardige worsten en burgers kunnen vormen. De toepassing op verwerkingslijnen blijft echter een uitdaging. Een extra verhittingsstap biedt mogelijk de oplossing.

Het project ‘Plant(W)aardig: een plantaardige vleesvervanger’ van SVO-vakopleiding Food is vorig jaar september gestart en loopt tot augustus 2025. Hierin werken docenten en studenten samen met vleesverwerker Bolscher aan de vertaling van een plantaardig-vleesconcept naar smakelijke plantaardige worst- of hamburgerproducten. Daarbij wordt gekeken of het plantaardig-vleesconcept verder kan worden verduurzaamd met lokaal geteelde ingrediënten van akkerbouwer en verwerker Geert Lindenhols. Hij verkoopt zijn producten onder het merk Geerts Best.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur