Foto: ANP
Van de helft van de cacaobonen die Cargill in 2018-2019 gebruikte, was bekend van welke cacaoboer ze afkomstig waren.
Dat betreft 77.320 boeren die deelnemen in een digitaal managementsysteem, waardoor 151.190 ton aan cacaobonen traceerbaar is tot op boerderijniveau. Dat blijkt uit het Cacao duurzaamheidsrapport van Cargill over 2018/-2019. In 2017-2018 was nog van 35% van de cacao bekend waar het precies vandaan kwam. In 2030 wil Cargill 100% traceerbaarheid van zijn cacaobonen hebben bereikt. Dat doel moet voor Ivoorkust in 2021 al bereikt zijn.
Hele cacaoketen ontbossingsvrij
72% van het land van leverende cacaoboeren (400.000 hectare) is in kaart gebracht met gps. In combinatie met satellietbeelden brengt Cargill in kaart waar ontbossingsrisico’s zijn. In 2030 wil het bedrijf dan ook dat de hele cacaoketen ontbossingsvrij is. “Cargill is goed op weg om vast te stellen waar de cacao vandaan komt, welke gebieden het risico lopen op ontbossing en hoe dit risico kan worden beperkt door middel van specifieke interventies”, aldus het bedrijf.
Cargill heeft onder andere in Nederland, België en Duitsland cacaoverwerkingslocaties. Het hoofdkantoor van de divisie bevindt zich in Nederland.