Vleeskoeien voor de keten van Bon Vivant. - Foto: Bon Vivant
In dit artikel
De leverancier van scharrel- en biologisch vlees heeft sinds begin deze maand nieuwe eigenaren.
Henk en Bart Schellekens zijn de nieuwe eigenaren van Bon Vivant. Bon Vivant levert gecertificeerd scharrelvlees en biologisch vlees aan slagers, de horeca en speciaalzaken. Tot voor kort was Bon Vivant een coöperatie. Henk Schellekens was de interim-manager. De vereniging telde acht leden, waarvan vijf nog zakelijk actief zijn.
Rund en varken
Bon Vivant verkoopt zowel varkens- als rundvlees. Wekelijks verwerkt het bedrijf gemiddeld 120 varkens en drie à vier runderen. Door de overname heeft Bon Vivant de scharrelvleesketen van big tot slagerij volledig in eigen beheer.
Ruim dertig jaar
Het bedrijf timmert sinds 1987 aan de weg met scharrel- en biologisch vlees. Bon Vivant voert de merken Natuurlijk Scharrelvlees en Natuurlijk biologisch vlees. De nieuwe eigenaren willen deze merken verder laten groeien. Een eerste stap daartoe is gezet. Onlangs is een worstenbroodje in de markt gezet dat is gemaakt van scharrelvlees van het Nederlands Landvarken.
Van eigen bodem
Het streven van de nieuwe eigenaren is om het meest diervriendelijke, gezondste en kwalitatief beste vlees te leveren, afkomstig van Nederlandse bodem. Het bedrijf claimt dat het door de relatief beperkte omvang van de slachterij in staat is om op vleesgebied maatwerk te leveren voor iedere klant.