Skip to content

Franse zaadfusie afgerond met oprichting Lidea

Updated on:
Business
Nieuws
Afbeelding

De vorig jaar aangekondigde fusie tussen de Franse zaadbedrijven Euralis Semences en Caussade Semences Group is per 1 september afgerond.

Het gezamenlijke bedrijf, Lidea, behoort tot de grootse tien in de wereld voor graanzaden. Het wil marktleider voor ‘bepaalde gewassen’ worden in Europa.

Lidea telt meer dan 2.000 werknemers en komt op een omzet van € 300 miljoen. Met de samenvoeging hopen Euralis en Caussade ‘te profiteren van de aanvullende positie wat betreft soorten, onderzoek, industriele installaties en ook markten’. Het nieuwe zaadbedrijf beschikt over acht productievestigingen in Frankrijk, Roemenie, Oekraine en Spanje. Binnenkort komt daar een locatie in Rusland bij.

Boeren begeleiden bij veranderingen

“De missie is om in de nabijheid van ecosystemen gepersonaliseerde en duurzame oplossingen te bieden met zaden die het hele jaar toegevoegde waarde creëren. Daartoe moet Lidea participeren in de ontwikkeling van de agrarische praktijken en boeren begeleiden bij die veranderingen, terwijl ze tegelijkertijd de winstgevendheid van hun bedrijf op peil kunnen houden,” verwoordt het bedrijf.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur