Foto: ANP
In Frankrijk is de eerste fabriek voor de productie van plantaardig ‘vlees’ in werking gesteld.
De fabriek van ‘Les nouveaux fermiers’ ofwel de nieuwe boeren, moet in eerste instantie dagelijks 6 ton hamburgers en nuggets produceren. Die productie zal binnen enkele weken worden opgevoerd naar 10 ton per dag.
De locatie van de fabriek is niet bekendgemaakt omdat nog niet alle vereiste documenten rond zijn, blijkt uit een verklaring van de start-up Les nouveaux fermiers. Voor het project is onder meer een bijdrage verstrekt door het staatsinvesteringsfonds BPI. De vegetarische vleesproducten worden geleverd aan 350 winkels en een 150-tal restaurants waaronder enkele Franse burgerketens.
100% uit Frankrijk
Les nouveaux fermiers wil de grondstoffen, tarwe-proteïne, gele erwten en soja, voor 100% uit Frankrijk zelf zien te halen. “Ons doel is om de kosten van vegetarisch vlees vergeleken bij dierlijk vlees aanzienlijk omlaag te brengen om deze vegetarische alternatieven voor een groter publiek bereikbaar te maken”, aldus oprichter Guillaume Dubois.