Skip to content

Regionaal voedsel meer in trek door corona

Foto: Canva

Foto: Canva

De corona-pandemie stimuleert de vraag naar regionale voedingsproducten.

In die opvatting ziet zich het landbouwministerie van Noordrijn-Westfalen bevestigd aan de hand van de uitslag van een aan YouGov in opdracht gegeven enquĂȘte. De marktonderzoeker ondervroeg 1.181 representatief geachte burgers in de bevolkingsrijkste Duitse deelstaat en registreerde dat 75% van hen meer regionaal geproduceerd eten wenst dan nu verkrijgbaar is. Bij ouderen vanaf 55 jaar is het overeenkomstige cijfer hoger: 79%. Jongeren tussen 18 en 24 jaar zijn iets minder gebrand op de regionale herkomst van wat er op de eettafel komt (67%).

Fruit, vlees en dranken

Van de ondervraagden zegt echter slechts 38% tijdens de pandemie meer regionale waren te hebben gekocht dan daarvoor. Vooral fruit, vlees, bakproducten en dranken zijn toppers als een keuze kan worden gemaakt voor regionaal voedsel. Landbouwminister Ursula Heinen-Esser knoopt aan de resultaten de oproep aan de consument vast om bij de inkoop de regionale producenten te ondersteunen.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur