Melkwagen van Fonterra in Christchurch, Nieuw-Zeeland. - Foto: ANP
De Nieuw-Zeelandse zuivelverwerker Fonterra stapt in de Noord-Amerikaanse gezondheidsindustrie met producten op basis van fosfolipiden uit melk.
Dat meldt Dairy Industries International. Volgens Fonterra helpen de complexe vetten (fosfolipiden) uit melk om de effecten van stress bij mensen te verminderen. De toepassing van ingrediënten uit melk om de mentale gezondheid te verbeteren is een innovatie, geeft Fonterra aan.
De producten zijn gemaakt van GMO- en rBST-vrije melk, en afkomstig van koeien die met gras zijn gevoerd. Ingrediënten uit deze melk zijn geschikt voor de productie van een breed gamma aan voedingsmiddelen en drankjes die veel wei-proteïnen bevatten, met een laag lactose- en suikergehalte.
Spannend moment voor Fonterra
De lancering van deze voedingsmiddelen is een spannend moment voor Fonterra, geeft Charlotte Ortiz, global marketing and communications manager bij Fonterra, aan. “Met deze uitbreiding van ons portfolio in de mentale gezondheidssfeer, komen we met middelen die de mentale weerbaarheid onder stress kunnen verbeteren; mentale stress die zeker tijdens de huidige pandemie verhoogd is.”
De research en development-afdeling van Fonterra werkte anderhalf jaar aan de ontwikkeling van de producten die verkrijgbaar zijn als repen, kant-en-klaarpoeders en supplementen.
De producten uit de melkvetten, Milk Phospholipids, zijn volgens Fonterra ook goed te combineren met andere voedingsmiddelen die toegepast worden in de gezondheids- en welzijnsindustrie.